Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

суботу, 18 квітня 2020 р.

Інформацiя про дотримання карантину на святах "На Великдень залишаймося вдома!"

Звернення з проханням максимально дотримуватися офіційно запроваджених Урядом України правил карантину, аби не наражати себе, своїх близьких та друзів на очевидну небезпеку!



Враховуючи складну епідеміологічну ситуацію в  Україні, що несе в собі небезпеку життю та здоров’ю людини, з врахуванням нормативно-правових документів щодо карантинних обмежень:

Яка відповідальність за порушення правил карантину? Чи можуть оштрафувати за похід в парк чи відсутність маски? 
Можуть. За порушення правил карантину – штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. А якщо ви порушуєте санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність.
Чому запровадили правило носити з собою документи, що посвідчують особу?  Наявність у людини документів дозволить перевірити, чи не мусить вона бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину.
Чи можна ходити по вулиці без маски?В Постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.Громадське місце - частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше) до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки;  прилегла до них територія; тощо.
Тому наполегливо рекомендують перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можете опинитись на території, яка підпадає під визначення «громадське місце».
Навіщо запроваджується обов’язковий масковий режим? Це потрібно заради безпеки всіх нас. Враховуючи темпи розповсюдженя коронавірусної хвороби всі люди розглядаються як потенційно інфіковані. Ви можете не знати, що є переносником вірусу, проте можете наражати на небезпеку інших. Маска запобігає можливому інфікуванню оточуючих. Коли маска на обличчі, тоді виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник, зменшується
Хто контролюватиме дотримання заходів карантину? Чи буде поліція стояти на входах в парки? Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях буде здійснювати МВС та Нацгвардія.
Чи можна ходити по вулиці втрьох? Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дітей незалежно від їх кількості.
Чи можна буде гуляти навколо будинку? Це не заборонено, але діють інші обмеження: не можна пересуватися групами більше двох осіб та ходити в парки/сквери, зони відпочинку тощо.
Чи можна ходити в парк чи сквер? Ні, – не можна. Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон забороняється. Це дозволяється лише у випадку, якщо вам потрібно вигуляти домашню тварину, або через службову необхідність.
Як тепер вигулювати домашніх тварин? Як і раніше ви можете вигулювати домашніх тварин, проте не більше ніж вдвох. Вигул домашніх тварин в парках та скверах дозволяється лише однією людиною, але на людині обов`язково вдягнута маска.
Чи закривають церкви на період карантину? Уряд не закриває церкви, проте масові та релігійні заходи заборонені.
Надаємо рекомендації щодо організації Великодніх урочистостей та обрядів:
  • використання можливості перегляду онлайн-трансляцій богослужінь на телеканалах, офіційних інтернет-сторінках та в соціальних мережах, зокрема, Міністерство культури та інформаційної політики України у взаємодії з Суспільним телебаченням на весь період дії карантину організовано телевізійні трансляції з головних святинь десяти релігійних організацій України;
  • перебування в храмах з дотриманням санітарних карантинних норм не більше 10 осіб з врахуванням безпечної дистанції та використання засобів захисту (масок, респіраторів);
  • при здійсненні будь-якого священнодійства важливо, по можливості, слідкувати за дотриманням дистанції між особами, присутніми у храмі, намагатися уникати безпосереднього контакту між ними, виходячи з того, що на одну особу має припадати не менше 5 кв. м. площі церковної споруди;
  • участь у богослужінні на відкритому повітрі, не заходячи до приміщення;
  • використання дезінфікуючих засобів;
  • наголошуємо на потребі уникати прямого контакту священнослужителів із віруючими і віруючих між собою під час організації богослужінь чи задоволення релігійних потреб;
  • застосування всіх засобів безпеки при організації освячень пасок та інших продуктів пасхального кошика, що є обов’язковим елементом пасхальних урочистостей. При цьому у всіх випадках слід уникати скупчення вірян;
  • у містах задіяний  процес освячень або через попереднє здійснення цього обряду у пекарнях (закладах торгівлі), або через налагодження процесу індивідуального освячення пасок (при храмі чи біля помешкань за умов, що віряни знаходитимуться на безпечній відстані один від одного);
  • альтернативний варіант освячення дарів на Великдень: старший член родини може почитати молитву і самостійно освятити дари йорданською водою;
  • віряни, що досягли 60-річного віку повинні перебувати на самоізоляції.
Лише спільними зусиллями  ми зможемо зупинити поширення гострої респіраторної хвороби (COVID-19),  згодом ми зможемо  отримати свободу  від карантину та створюючи умови, аби суспільство у якнайкоротші терміни повернулося до усталеного та звичного ритму життя.
БУДЬТЕ  ОБЕРЕЖНІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар