Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

суботу, 9 грудня 2017 р.

Цікава стаття про "КОРИСТЬ ЧИТАННЯ" та фото дивовижно цікавих бібліотек



Далі Цікава стаття   про  "КОРИСТЬ  ЧИТАННЯ"   та фото дивовижно  цікавих  бібліотек ....   Гарного  перегляду)











Після  побаченої  такої  КРАСИ  напевно і  Вам  ЗАХОТІЛОСЬ щось ЦІКАВЕ  ПОЧИТАТИ ?

Користь читання - які книги краще читати

У чому користь читання? Що мають на увазі люди, стверджуючи, що читати корисно? Чому багато продовжують читати, адже не тільки для того, щоб розслабитися, відпочити, або просто зайняти вільний час?
Користь читання книг очевидна. Корисне читання (читання хороших книг) розширює кругозір людини, збагачує його внутрішній світ, робить розумніші і позитивно позначається на пам'яті. А ще важливо читати книги, тому що:
Читання книг збільшує словниковий запас людини, сприяє виробленню більш чіткого і ясного мислення, що дозволяє формулювати і висловлювати думки ясніше. Переконатися в цьому кожен може на власному прикладі. Варто тільки вдумливо прочитати який-небудь класичний твір. Той, хто раніше й «двох слів зв'язати не міг», помітить, як стало простіше за допомогою мови виражати власні думки, висловлюватися і підбирати потрібні слова, помітить, що з лексикону зникають слова-паразити.
Читання серйозних творів, змушує нас постійно думати про те, яку ж думка хотів висловити автор, а це змушує наші звивини ворушитися швидше.
Ще чим корисно читання книг, це тим, що воно розвиває логічне мислення. Не вірите? А ви прочитайте що-небудь з класики детективного жанру, наприклад «Пригоди Шерлока Холмса» - відоме твір Артура Конан Дойла. Запевняю вас, після прочитання, в будь-якій ситуації ви будете міркувати швидше, ваш розум стане гостріше, покращитися спостережливість і ви зрозумієте, що читати корисно і вигідно.
Аналізуючи прочитане, ми задаємося питаннями, чому той чи інший персонаж поступив певним чином, думаємо над тим, як би на його місці вчинили ми, що б ми відчували, уявляємо, як би в цій ситуації вчинив хтось з наших знайомих. Ми приміряємо типаж описаних персонажів на людей з життя, когось дізнаємося. Таким чином, ми вчимося на прикладах пізнавати психологію.
Чим корисно читання книг людям, що знаходяться в пригніченому настрої? Якщо вас відвідують похмурі думки або вас щось турбує, книга допоможе підняти настрій і побороти смуток-печаль. Твори, автори яких володіють дотепністю і тонким гумором, допоможуть вам, нехай і на час, забути про все, що вас турбує. Візьміть, наприклад яку-небудь з новел О. Генрі, які славляться гумором і несподіваними розв'язками.
Ще корисно читати книги тому, що вони роблять значний вплив на наші моральні орієнтири і на наше духовний розвиток. Після прочитання того чи іншого класичного твору деколи люди починають мінятися в кращу сторону.
На користь читання також можна навести доводи вчених, які з'ясували, що читання допомагає людському організму довше залишатися молодим. Урсула Ленз з Федерального об'єднання організацій, що працюють з людьми похилого віку (BAGSO) стверджує - «Для літніх людей читання книг корисно з кількох причин. По-перше, здатність перекладати слова в уявні форми і образи позитивно позначається на когнітивних функціях. По-друге, читання допомагає концентруватися. Тому читання книг можна вважати універсальним способом, зберегти живий розум навіть у старості. »
Сподіваюся, ці доводи, наведені на користь читання, зроблять вас з книгою кращими друзями. А тепер «кілька слів» про те, як повинен виглядати ваш кращий друг і про те, яке читання корисно, а яке шкідливо.
«Освіта створила величезну кількість людей, здатних читати, але нездатних визначати, що гідно читання.» Тревіліян Д.
Що можна назвати корисним читанням? Що таке «хороша книга»? По-перше, книга повинна бути захоплюючою та цікавою, після прочитання перших сторінок не повинно виникати бажання поставити її на полицю. Йдеться про книги, які змушують нас задуматися, висловити емоції: любов, обурення, сміх а може і страх. По-друге, книга повинна бути написана різноманітним, багатою мовою. По-третє, вона повинна нести певний (глибокий) сенс, а не бути поверхневою. Оригінальні та незвичайні ідеї, креативність і особливий стиль подачі теж роблять книгу корисною.
Читати «жовті видання» і дешеві детективчики протипоказано! Також не варто пристращатися виключно до якого-небудь одного жанру або роду літератури при неприйнятті всього іншого. Так, захоплення тільки лише жанром фентезі, здатне перетворити молодих недосвідчених читачів у гоблінів і ельфів, які знають дорогу в Авалон набагато краще, ніж шлях додому.
Якщо ви не читали книги зі шкільної програми, або читали їх у скороченому вигляді, слід почати саме з них. Вітчизняна і зарубіжна класична література - це обов'язкова база для кожної людини.
Наступне, на що слід звернути увагу - історична література. Змови, інтриги, любовні романи, доленосні рішення, що увійшли у світову історію, біографії великих діячів - все це не тільки інформативно, але і досить-таки захоплююче.
Читання поезії великих авторів, безумовно, є корисним читанням. У великих творах, написаних у віршах, є розчарування і радість, любов і біль, трагедія і комедія. Окрім естетичного задоволення ці твори збагачують нашу мову красивими мовними зворотами. Волею неволею пропускаєш крізь себе емоції і почуття, вкладені в них автором.
Не варто забувати і про існування сучасної літератури, яка, на жаль вже не так рясніє талантами, як раніше. Але все ж, серед наших сучасників є хороші автори, чиї книги, змусять замислитися.....

Немає коментарів:

Дописати коментар