Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

суботу, 27 жовтня 2018 р.

ОБЕРЕЖНО! Грип та застуда... Дотримуйтесь застережень та БУДЬТЕ ЗДОРОВІ:)

В холодну пору року підчепити грип та застуду дуже просто. Легкою здобиччю недугів стають люди з низьким імунітетом. Якщо завчасно зміцнити організм, захворювань можна уникнути. Як це зробити:
*Одягайтеся за погодою. Уникати слід не лише переохолодження, а й перегрівання. Якщо ви надміру закутаєтеся та спітнієте, то вас легко може продути.
 *Раціонально харчуйтеся – це зміцнить імунітет. Споживайте достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів. Восени та взимку, коли кількість овочів і фруктів в раціоні знижується, можна додатково приймати вітаміни. Які саме – порадить лікар. Пийте більше рідини. Підійдуть вода, трав'яні відвари, фруктові та овочеві соки.
 *Частіше проводьте вологе прибирання та провітрюйте приміщення. Обов’язково зволожуйте повітря, яке дуже висушують обігрівачі. Висихає й слизова оболонка носоглотки. Через це вона гірше затримує мікроби та віруси, які одразу потрапляють всередину організму. Зволожити повітря допомагають відкриті ємності з водою. 
*Уникайте стресів та обов’язково відпочивайте. Більше гуляйте на свіжому повітрі та регулярно робіть фізичні вправи. Це не лише профілактика застуди, а й загальне зміцнення організму. Не паліть, адже це значно знижує імунітет. 
*Слідкуйте за особистою гігієною. Віруси можуть передаватися не лише повітряно-крапельним шляхом, а й через посуд та руки. 




Немає коментарів:

Дописати коментар