Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

неділю, 28 жовтня 2018 р.

Пізнавальна класна година у 8-А разом з ДСНС України у Запорізькій області на тему:" Безпека життєдіяльності "


23 жовтня  на класній  годині  до  8-А класу  завітав  представник   Головного управління ДСНС України у Запорізькій області провів для учнів пізнавальний урок безпеки життєдіяльності. Даний захід мав неабияку актуальність, адже його проведено напередодні осінніх канікул та зважаючи на те, що під час канікул діти будуть мати більше вільного часу, проводитимуть його на самоті, то ж можуть потрапити у небезпеку.
Під час зустрічі рятувальник розповів про причини та наслідки надзвичайних ситуацій різного характеру та чому недотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності приводить до страшних трагедій.  Також, обговорили такі важливі питання - як поводити себе під час виявлення небезпечних предметів на вулиці та у громадському транспорті, як безпечно відпочивати на водних об’єктах та  чому не варто збирати та їсти гриби та незнайомі ягоди. На занятті школярі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях - вихід з приміщення школи (евакуація) під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин тощо. Окрім того, нам розповіли про надзвичайні ситуації і роботу рятувальників. Зокрема, розповідали про правила безпечного перебування вдома та на вулиці, поводження з незнайомими людьми та у багатолюдних місцях. Окрім того, навчали як викликати спеціальні служби, які готові у разі необхідності прийти на допомогу.
  Сумна статистика: в Україні щодня гине троє дітей, а під час канікул кількість нещасних випадків суттєво зростає... Тож традиційно перед тим, як діти й старшокласники відправляться на довгоочікуваний відпочинок, фахівці МНС спільно з освітянами проводять у школах профілактичні бесіди: як вести себе вдома й на вулиці, під час перебування на природі й у місті, повному небезпек, у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій тощо.
БУДЬТЕ  ОБЕРЕЖНІ!  ПАМ `ЯТАЙТЕ  ПРО ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ!


РОБОТА  РЯТУВАЛЬНИКІВ

Немає коментарів:

Дописати коментар