Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

суботу, 14 квітня 2018 р.

Цікава та інформаційно насичена виховна година у 7-А класі присвячена темі до «Всесвітнього дня авіації і космонавтики та Міжнародного дня польоту людини в космос »

13 квітня 2018 року наш класний керівник  Мельник Ірина Анатоліївна   організувала  дуже ЦІКАВУ та ІНФОРМАЦІЙНО  НАСИЧЕНУ  виховну годину   присвячену  темі –    «Всесвітнього дня  авіації  і космонавтики та  Міжнародного дня польоту людини в космос». 

12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики — пам'ятну дату, присвячену першому польоту людини в космос. Це особливий день — день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі. 


Старт корабля «Восток» був здійснений 12 квітня 1961 року в 09:07 з космодрому Байконур. Корабель вийшов на не розраховану високу орбіту. Виконавши один оберт навколо Землі в 10:25:34 на 108 хвилині, плановий політ був завершений.Політ людини у Всесвіт – велика подія в історії людства. Політ Юрія Гагаріна показав, що людина може підкорити Всесвіт, може зберегти нормальне психічне здоров’я і працездатність на всіх етапах космічного польоту – при польоті на ракеті, в стані невагомості і в апараті, який спускається. Це дало величезний поштовх і саме з того часу й почалося вивчення космосу і Всесвіту. Незалежна Україна упевнено увійшла до складу космічних держав світу завдяки сформованому науковому і виробничому потенціалу космічної галузі.  Павло Попович став не тільки першим українцем в космосі. Він вперше під час польоту дав справжній космічний концерт - сильним і чистим голосом проспівав українську пісню «Дивлюсь я на небо ...». Він знав, що його слухають на Землі, і що це улюблена пісня головного конструктора Сергія Корольова.12 квітня - день початку епохи пілотованих космічних польотів - спільне свято, що з'єднує минуле, сьогодення і майбутнє людей Землі.


ФОТОРЕПОРТАЖ...











Немає коментарів:

Дописати коментар