Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

понеділок, 9 листопада 2020 р.

Радіодиктант національної єдності



   Сьогодні, 9 листопада, відзначається Дня української писемності та мови. Свято запроваджене президентським указом від 1997 року на честь Нестора Літописця. З нагоди свята тисячі прихильників української мови щороку беруть участь у флешмобі й по всьому світу долучаються до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. 

Цьогорічний радіодиктант національної єдності є ювілейним – 20-м за рахунком. Найактивнішими його учасниками традиційно є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі –  у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій та відомі українці. Текст для ювілейного радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна.

    Також учні 10-А класу приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Радіодиктант потрібно писати від руки. Його можна надіслати двома способами. Аркуш паперу з текстом диктанту можна сфотографувати чи відсканувати і надіслати на електронну адресу  rd@ukr.radio до 23:59 10 листопада. Або надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

    Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів. Ті, хто напише без жодної помилки, отримають подарунковий набір книжок від «Українського радіо». 

Немає коментарів:

Дописати коментар