Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

четвер, 17 травня 2018 р.

18 травня МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗЕЇВ. ВІТАЄМО музеї нашої школи!

Музеї є безцінними джерелами пізнання, які освячують наше долучення до культурно-історичних цінностей і духовних релі­квій. Самовіддана праця музейних працівників — вірних слу­жителів часу відзначається високим професіоналізмом, по­движництвом, сприяє примноженню нетлінних духовних над­бань.
18 травня працівники музеїв усього світу відзначають своє професійне свято. Ідею внести до міжнародного календаря День музеїв запропонували 1978 року на засіданні Міжнародної ради музеїв. Отже, Міжнародний день музеїв з'явився на календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums — Міжнарод­на рада музеїв) було прийнято пропозицію про заснування цього свята. З того часу 18 травня посідає особливе місце в житті кожного музею в будь-якому куточку планети.
 В НАШІЙ  ШКОЛІ  Є КІЛЬКА МУЗЕЇВ  :   
ВІТАЄМО  З СВЯТОМ наші музеї  школи  та всіх  працівників  музеїв! 
  Етнографічний музей “Світлиця”

Сучасне – завжди на дорозі з минулого в майбутнє. Наше завдання – зберегти в сучасному надбання минулого і передати їх майбутнім поколінням. З метою по-справжньому пізнати свій народ, його історію, мову, культуру, яка впродовж багатьох століть творилася і плекалася в народному середовищі, у нашому комплексі створено етнографічний музей “Світлиця”. Створено його на базі народознавчих, краєзнавчих та етнографічних джерел, зібраних з різних куточків нашої України.Тут наявні естетично оформлені експозиції, які постійно оновлюються та доповнюються. Це покуть, українська піч, мисник із старовинним посудом, різноманітні глечики, казани та ін. Це і вишиті рушники з різних регіонів України, і традиційний український народний одяг, i багато інших оригінальних експонатів: пам'яток історії, культури та природи, зібраних учителями та учнями навчально-виховного комплексу.У традиціях української хати можна побачити прояв творчої наснаги народу, його досвід, знання і художні смаки.Також у музеї представлені різноманітні вироби з кераміки, дерева, соломи, паперу, дитячі іграшки, прядильно-ткацькі знаряддя, килими, писанки, ікони, картини.Загалом фонд музею налічує близько 300 експонатів!
Ласкаво просимо до етнографічного музею “Світлиця”!

Немає коментарів:

Дописати коментар