Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

суботу, 2 жовтня 2021 р.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ для підготовки до ЗНО

 

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЗНО-2022 за посиланням 
Як проходитиме зовнішнє оцінювання 2022 року    Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) –  це тестування з різних навчальних предметів, яке мають пройти випускники закладів середньої освіти. 

ЗНО проводять для того, щоб визначити рівень досягнень випускника за час навчання в школі та забезпечити рівний доступ усіх випускників до вищої освіти. 

Зовнішнє оцінювання проводить Український центр оцінювання якості освіти та його підрозділи – регіональні центри оцінювання якості освіти. ЗНО проходить у спеціально створених пунктах тестування. 

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання пройде на початку 2022 року.

Які предмети потрібно складати на ЗНО

Відповідно до наказу Міносвіти, кожен зареєстрований учасник має право безкоштовно пройти зовнішнє незалежне оцінювання щонайбільше з п’яти предметів. 

Випускники 2022 року мають обов’язково скласти тести  з таких предметів:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України або іноземна мова (англійська) – за вибором випускника;
  • четвертий предмет за вибором випускника (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Аби правильно визначити, які предмети треба скласти для вступу в заклад вищої освіти, учасникам потрібно ознайомитися з переліком конкурсних предметів ЗНО на обрану спеціальність. Такий перелік буде передбачений умовами прийому до закладів вищої освіти. З ним можна буде ознайомитися на сайті Освіта.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар