Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал

пʼятницю, 29 червня 2018 р.

Всесві́тній день поцілу́нків

 Всесві́тній день поцілу́нків (англ. World Kiss Day або англ. World Kissing Day) — неофіційне свято, придумане в XIX столітті у Великій Британії, а 20 років тому було затверджено Організацією Об'єднаних Націй. Святкується щорічно 6 липня.

Чому люди цілуються? По-перше, тому що це прищеплено культурою. Майже в усьому світі люди, потрапляючи до романтичної ситуації, відчувають неусвідомлену необхідність цілуватися. ....


*Цікаві факти про поцілунки ......



*Найбільш ранні письмові відомості про поцілунки знайдені серед ведичних текстів Індії, що написані на санскриті, й які мають вік 3500 років. 
*Пристрасний поцілунок змушує наші зіниці розширюватися, - ймовірно, - це одна з причин, чому багато хто з нас закриває очі під час поцілунку. 
*Дві третини з нас під час поцілунку нахиляє голову праворуч. 
*Люди - не єдиний вид, який користується поцілунками. Людиноподібні мавпи використовують свої губи, щоб висловити збудження, прихильність, або примирення. 

Відомі цілувальники 

Якийсь американець А.Е. Вольфрам з Міннесоти за 8 годин поцілував 8001 особу 15 вересня 1990 р. під час фестивалю, що проходив у його штаті. Таким чином, він примудрився цілувати нову людини через кожні 3,6 секунди. 

Перший поцілунок на екрані: 1896 р. - його продемонстрували Мей Ірвін та Джон С. Райе в 30-секундному ролику Томаса Едісона під назвою «Поцілунок». 

Найбільш насичений поцілунками фільм: «Дон Жуан» (1926 р., компанія «Уорнер Бразерс»). У ньому нарахували 191 поцілунок. 

Найдовший поцілунок в історії кіно: Реджис Тумі та Джейн Ваймен цілувалися протягом 185 секунд у фільмі «You’re in the Army Now» («Ти зараз в армії», 1940 р.), що становить 4% всієї тривалості фільму.


Немає коментарів:

Дописати коментар